Varför fungerar inte “färdiga paket” för SEO?

Sökmotoroptimering är ett stort begrepp och något som alltid måste anpassas till den specifika hemsida och information som ska optimeras. Trots detta så finns det många som erbjuder färdiga paket för SEO. Något som du verkligen ska tänka på när du ser dessa erbjudanden är att detta förmodligen handlar om ett standardpaket som går över din sidstruktur, dina utlänkar, meta descriptions och sidtitlar. Naturligtvis kan det också kallas för SEO, men är inte till närmelsevis det breda koncept och de möjligheter som finns när det gäller effektiv sökmotoroptimering. Här är alla snöflingor olika, och måste smältas samman till en unik och relevant snöboll som verkligen håller i kriget mot konkurrenterna.

Att sälja ett färdigt SEO paket är som att tala om för kunden att du har en lägre kvalitet på din service gentemot de som arbetar på konsultbasis. Så är det förvisso också med allting annat när det gäller kvalitet också. Köper du en billig stol utan ett känt varumärke så får du inte en lika bra produkt som den kvalitets stol du kan få om du är beredd att betala lite mera för din produkt. Just när det kommer till sökmotoroptimering så är det ytterst viktigt att få en bra service och ett koncept som verkligen medför resultat på alla de nivåer som ett effektivt och specifikt utarbetat koncept för din SEO-strategi. Du får helt enkelt vad du betalar för, och ett bra specialanpassat SEO-koncept kommer alltid att ge ett bättre resultat än de billiga färdiga paket för SEO som vissa aktörer erbjuder.

 

Detta är skillnaden mellan specifika SEO-strategier och färdiga paket för SEO

När du väljer att köpa ett färdigt paket för din SEO, så kommer detta alltid att få begränsningar och inte kunna utnyttja den fulla potentialen som finns att vinna på en fullvärdig sökmotoroptimering. Här kommer du att få ett färdigt paket som innefattar de grundläggande momenten som ska ses över vid en sökmotoroptimering av en hemsida. Detta kommer även att lägga din sökmotoroptimering i facket av generella sökmotoroptimeringar. Din sida kommer att ses över och anpassas för sökningar på valda nyckelord genom ett generellt mönster som placerar dig i samma fack som alla dina konkurrenter som valt detta alternativ. När det gäller sökmotoroptimering är det verkligen inte värt att generalisera.

Sökmotoroptimering är ofta den mest kostsamma delen av din marknadsföring på nätet, och då är mindre intelligent att ta genvägar med färdiga paket. Här kanske det kostar några kronor mera men det kommer alltid att löna sig att välja en specifikt och anpassat koncept för just din sida, din situation och som kommer att optimera synligheten för just de kunder och besökare som letar efter just dina produkter och tjänster. Dock har du som ska sökmotoroptimera fördelen i att SEO har högst ROI, (Return on Investment), varvid du ska vara mycket noga med att välja rätt leverantör då det blir svårare och mera komplicerat att utföra sökmotoroptimering hela tiden. En fullvärdig och effektiv sökmotoroptimering är något som är specifikt för varje enskild hemsida, och är något som kräver stor planering och tid för att utföra. Dessa kan inte säljas i färdiga paket  att optimera allt så fort som möjligt, vilket inte alls är ett fungerande koncept inom SEO.

 

Välj bort paketen och satsa på något skräddarsytt

När du gör ditt val av sökmotoroptimering, och ska anlita en konsult eller webbyrå för detta, så ska du vara omsorgsfull när du väljer den som ska utföra sökmotoroptimeringen. Därför ska du alltid välja en konsult inom sökmotoroptimering som verkligen ser till alla aspekter av den SEO som kan implementeras på just din hemsida. Detta kan då gälla många olika saker som ett färdigt paket bortser från.

Paketen är hhelt enkelt inte lika kompletta som en fristående och konceptfokuserad strategi blir. I ett färdigt paket så missas många detaljer som kunde ha varit just de som tagit dig de sista kliven upp på rankingen för att knipa förstaplatsen från dina konkurrenter. Att välja en skräddarsydd lösning är garanterat mera kostnadseffektivt än att välja en SEO-strategi som liknar en schweizerost.